Kertépítés, növényfuttatás

A fenntartható fejlődés, az élhető városi lakókörnyezet megteremtésének egyik lehetséges eszköze a növényzettel befuttatott, környezetbarát épülethomlokzat. Korrózióálló anyagú kertépítészeti termékcsoportunk lehetővé teszi házfalak, kerítések, stb. növényzettel történő borítását, egészséges és esztétikus városi lakókörnyezet kialakítását. Ezen kötélrendszerek kialakításakor a tervezett növényzet igényeit, növekedésének ütemét jól ismerő kertészeti szakember, és a homlokzat teherviselő képességével tisztában lévő statikus tervező együttműködése szükséges, így tudjuk évtizedekre biztosítani a látványos eredményt.

 
 • A rozsdamentes sodronykötél alapú növényfuttató rendszerek alapvető alkatrészei az egyes elemek összekapcsolását lehetővé tevő speciális szerelvények.
  Speciális szerelvények
 • Kertépítési és növényfuttatási célokra is kitűnően alkalmazhatjuk a STANDARD, MINI és SUPER-MINI méretsorba illeszkedő terminálokat és kötélfeszítőket.
  Terminálok és feszítők
 • A fali konzolok a növényfuttató rendszerek tartóköteleinek falhoz, vagy egyéb tartószerkezetekhez való hozzáerősítésére szolgálnak. A felhasználási célnak leginkább megfelelő típus kiválasztásában az alkalmazási példák segíthetnek.
  Fali konzolok
 • Kedvcsinálóként, ötletadóként néhány megvalósult példával szeretnénk illusztrálni az ASS építészeti kötélrendszer elemeinek növényfuttatási célú alkalmazását a gyakorlatban. Kellő fantáziával és szakismerettel a lehetőségek szinte korlátlanok.
  Alkalmazási példák képeken